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Dear Mr. Ong,

Invitation to Comment on IASB Exposure Drafts of
(1) Income Tax
(2) Proposed Amendments to IAS 39 and IFRS 7 - Derecognition

Thank you for your letter dated 27 May 2009 addressed to the
Commissioner of Inland Revenue.

As regards the Exposure Draft of Income Tax, I would like to set out the
Department’s views as follows:

Question 6B : The proposed requirement will provide some useful
information about the tax strategies implemented.

Question 9 : Use of consistent rate will provide a useful measure of the
deferred tax assets and liabilities.

Question 15: The proposed classification of deferred tax assets and
liabilities is more informative than the present one.

Turning to the Exposure Draft of Derecognition, the Department’s view
to Question 1 is that the assessment made at the level of the reporting entity is
agreeable.
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Apart from the above, the Department is largely neutral or has no
particular comments on the questions raised in the captioned two Exposure Drafts.

Yours sincerely,

(Ms FONG Wai-hang, Freda)
for Commissioner of Inland Revenue



